Julfest

Julfest i Stockholm, Norrköping och Göteborg

Bokningsförfrågan

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova mätta och belåtna i enslig gård, djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast Paolo är vaken! Nu när det börjar närma sig jul och det blir dags för företagets eller föreningens julfest i Stockholm, Norrköping och Göteborg stå tycker vi att ni ska uppleva julens traditioner i san italiensk anda.

Medan vi i Skandinavien har ett hav av jultraditioner, med julkalendrar, ljusstakar, tomtenissar, adventsmys, pyssel med familjen och hemmagjort julgodis, så firar italienarna en mycket annorlunda jul. På julafton är det tradition att man gå på midnattsmässa. Men själva julen, den firas först på morgonen den 25 december. På juldagen möts alla i familjen som regler hos mor- eller farföräldrarna, eller hos den i familjen, som helt enkelt har plasts för flesta gäster. Och så ska det ätas! Kockarna i familjen har varit igång med förberedelserna av maten i flera dagar. Någon som upplevt en traditionell italiensk jul beskriver den inte sällan som en riktig ”matorgie”.

Ett urval ur innehållet på Familjen Robertos julbord:

Antipasti Natale: stuzzichini alla Michelangelo. Charkmästarens urval av ostar, parmaskinka, salami, oliver, marinerade grönsaker. Carciofi, broccoli e zucchini fritti. Olika typer av foccacia. Porchetta, funghi trifolati m.m.

Con il profumo del mare: Scampi alla Paolo, cozze alla pugliese, havskräftor, vitello tonnato, italienska röror: hummerröra, tonfiskröra, salmone al limone m.m.

Secondi: tillagas á la minute av våra Italienska kockar, från panna till tallrik. Garganelli med oxfilé, skogssvamp och tryffelkräm. Spaghetti alle vongole (spaghetti med venus musslor,chili och vitlök)

Dolci: cannoli, choklad tryfflar, panettone, tiramisu, pannacotta.

När du väljer att uppleva en sann italiensk julfest i Stockholm, Norrköping och Göteborg på Panefresco så kan vi garantera att kommer få en kulinarisk och kulturell upplevelse du sent ska glömma. Vi dukar upp vart stora vällagade utbud att traditionella italienska rätter för sällskap mellan 30-100 personer under december månad. De populära datumen bokas ofta snabbt så se till att vara ute i god tid. När du planerar din julfest i Stockholm, Norrköping och Göteborg på Panefresco är du i goda händer. Om du önskar kan vi hjälpa till med allt från ax till limpa, inbjudningar, projektledning, uppträdande, Dj och transport mm. Tveka inte utan boka din julfest ”like a true italien”, kontakta oss
– we will give you a offer you can’t refuse!

Fakta

Antal gäster: 30-300
Pris: 595 :- ex moms
Tider: 11:00-23:00 (ev möjlighet med förlängning till 03)

Bilder